Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Манастирска боб чорба

Манастирска боб чорба

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Манастирска боб чорба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • боб - 250 г зрял
  • домати - 150 г
  • моркови - 50 г
  • джоджен - 2 - 3 клонки
  • целина - 40 г
  • лук - 80 г
  • люти чушки - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 50 мл
  • чесън - 6 - 8 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният зрял боб се накисва в студена вода. След 12 часа сварява. Когато поомекне се прибавят олиото, ситно нарязаният лук, нарязаните на кубчета моркови и целина.

Към края на варенето се прибавят нарязаните люти пиперки, обелените и ситно нарязани домати и чесънът.

Готовата чорба се подправя със ситно нарязан магданоз, джоджен и сол. Преди сервиране се прибавя оцет.

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: