Манастирска боб чорба

МарияМария
Новак
301
20
8
24/04/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 559
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният зрял боб се накисва в студена вода. След 12 часа сварява. Когато поомекне се прибавят олиото, ситно нарязаният лук, нарязаните на кубчета моркови и целина.

Към края на варенето се прибавят нарязаните люти пиперки, обелените и ситно нарязани домати и чесънът.

Готовата чорба се подправя със ситно нарязан магданоз, джоджен и сол. Преди сервиране се прибавя оцет.

Керамична купичка от троянска керамика - 15см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Керамична купичка от троянска керамика - 15см
5.20 лв.
4.90 лв.
Виж ››

Специално за онези, които обичат народните мотиви - многофункционална и удобна керамична купичка с троянски шарки.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар