Манастирска боб чорба

24/04/2013
Евита
отЕвитаНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо140 мин.
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 579
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният зрял боб се накисва в студена вода. След 12 часа сварява. Когато поомекне се прибавят олиото, ситно нарязаният лук, нарязаните на кубчета моркови и целина.

Към края на варенето се прибавят нарязаните люти пиперки, обелените и ситно нарязани домати и чесънът.

Готовата чорба се подправя със ситно нарязан магданоз, джоджен и сол. Преди сервиране се прибавя оцет.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар