Бърза шоколадова торта

05/04/2019
Зорица
отЗорицаЕнтусиаст6991691
"Когато една торта се приготвя по-бързо, отколкото се изяжда, това си е направо перфектната Шоколадова торта"
  • Приготвяне15 мин.
  • Общо15 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 222
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бисквити - 1 пакет Закуска (20 бр.)
  • течен шоколад - 5 - 6 с.л.
  • прясно мляко - 1/2 л
  • масло - 60 г
  • хляб - 8 филии (стар корав)
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • за украса
  • шоколадови топчета - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема на тортата изсипете прясното мляко в широка купа и потопете една по една филиите стар корав хляб. Оставете за минутка в млякото и след това ги изстискайте с ръце, прехвърлете в друга купа.

Към хляба добавете мекото масло, течния шоколад и смлените орехови ядки. Разбъркайте крема с вилица, до хомогенна смес.

В подходяща чиния сложете малко от крема и разпределете равномерно. Бисквитите Закуска потапяйте една по една за кратко в прясното мляко и наредете на пласт върху крема. Върху тях сложете нов пласт крем.

След като получите три пласта бисквити, редуващи се с крем, разпределете останалия крем отстрани на тортата и пригладете с шпатула.

Готовата торта украсете с шоколадови топчета. При липса на такива може да поръсите със смлени орехови ядки или шоколадови пръчици.

Похлупете тортата (аз използвам по-голяма стъклена купа) и приберете в хладилник да се охлади за поне час.

Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар