Начин на приготвяне
За крема на тортата изсипете прясното мляко в широка купа и потопете една по една филиите стар корав хляб. Оставете за минутка в млякото и след това ги изстискайте с ръце, прехвърлете в друга купа.
Към хляба добавете мекото масло, течния шоколад и смлените орехови ядки. Разбъркайте крема с вилица, до хомогенна смес.
В подходяща чиния сложете малко от крема и разпределете равномерно. Бисквитите Закуска потапяйте една по една за кратко в прясното мляко и наредете на пласт върху крема. Върху тях сложете нов пласт крем.
След като получите три пласта бисквити, редуващи се с крем, разпределете останалия крем отстрани на тортата и пригладете с шпатула.
Готовата торта украсете с шоколадови топчета. При липса на такива може да поръсите със смлени орехови ядки или шоколадови пръчици.
Похлупете тортата (аз използвам по-голяма стъклена купа) и приберете в хладилник да се охлади за поне час.
Да ви е сладко!