Бърза шоколадова торта

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Бърза шоколадова торта8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
8
"Когато една торта се приготвя по-бързо, отколкото се изяжда, това си е направо перфектната Шоколадова торта"

Необходими продукти

  • бисквити - 1 пакет Закуска (20 бр.)
  • течен шоколад - 5 - 6 с.л.
  • прясно мляко - 1/2 л
  • масло - 60 г
  • хляб - 8 филии (стар корав)
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • за украса
  • шоколадови топчета - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема на тортата изсипете прясното мляко в широка купа и потопете една по една филиите стар корав хляб. Оставете за минутка в млякото и след това ги изстискайте с ръце, прехвърлете в друга купа.

Към хляба добавете мекото масло, течния шоколад и смлените орехови ядки. Разбъркайте крема с вилица, до хомогенна смес.

В подходяща чиния сложете малко от крема и разпределете равномерно. Бисквитите Закуска потапяйте една по една за кратко в прясното мляко и наредете на пласт върху крема. Върху тях сложете нов пласт крем.

След като получите три пласта бисквити, редуващи се с крем, разпределете останалия крем отстрани на тортата и пригладете с шпатула.

Готовата торта украсете с шоколадови топчета. При липса на такива може да поръсите със смлени орехови ядки или шоколадови пръчици.

Похлупете тортата (аз използвам по-голяма стъклена купа) и приберете в хладилник да се охлади за поне час.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: