Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Турско реване с грис

Турско реване с грис

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Турско реване с грис
Снимка: Мария Симова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Не си правете труда да го режете, ние и цялата тава реване може да си изядем сами"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче
  • масло - 1 ч.ч. разтопено
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч. пшеничен
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сироп
  • захар - 4 ч.ч.
  • вода - 5 ч.ч.
  • лимонов сок - 4 - 5 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със сиропа, в тенджера прибавете захарта и налейте водата.

Поставете тенджерата на котлона и варите 20 минути след завирането му. Капнете няколко капки лимонов сок и оставете настрани да се охлажда.

В купа разбийте яйцата със захарта и ванилията на пухкав крем. Добавете разтопеното и охладено масло и киселото мляко, разбъркайте за кратко.

Отделно пресейте брашното, прибавете гриса към него заедно с бакпулвера и разбъркайте до еднородна смес.

Сипете сместа в тава намазана с масло и леко разтръскайте. Поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете до златисто-кафяв цвят отгоре.

Залейте реването с половината сироп и го нарежете на парчета, залейте с останалия сироп.

Оставете реването да попие добре сиропа за около 3-4 часа.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: