Чорба от кафява леща със запържени лук и морков

05/04/2019
Илияна Димова
отИлияна ДимоваЕнтусиаст1221005
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо39
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • леща - 1 ч.ч. кафява
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1/2 к.л. пушен
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • чубрица
  • олио - 1/2 к.ч.
  • вода - 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лещата (1 ч.ч.) и измиваме с няколко води. Слагаме в подходящ съд. Заливаме със студена вода и оставяме в хладилник за няколко часа.

Когато решим да я готвим, изливаме водата и отново измиваме с чиста вода. Сипваме я в цедка и оставяме да се отцежда. В тенджерка наливаме олио (1/2 к.ч.) и слагаме в него да се запържат, почистени и нарязани лук, чесън и морков.

Като се запържат леко, прибавяме отцедената леща. Ръсваме пушен червен пипер (1/2 к.л.), сладък червен пипер (1 ч.л.) и черен пипер на вкус.

Разбъркваме и наливаме топла вода (2 л). Ръсваме сушена чубрица и варим лещата до готовност, (за приблизително 45-55 минути). При необходимост, по време на варене доливаме топла вода.

Сервираме нашата чорба от леща, подкиселена с ябълков оцет.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар