Ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички със сирене, кренвирши и сусам

Банички със сирене, кренвирши и сусам

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Банички със сирене, кренвирши и сусам
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"И класическата баница не е лоша, ама опитвали ли сте топли банички със сирене, кренвирши и сусам"

Необходими продукти

  • кори за баница - 12 бр.
  • кренвирши - 1 бр. на Кент
  • сирене - 150 г
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 2 щипки
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • олио - за поръсване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плънката, като в купа се разбиват яйцата, добавя се кисело мляко с разбита в него сода, да шупне. Прибавя се и натрошено сирене, малко сол на вкус, нарязан кренвирш на малки парченца и магданоз.

Всичко се разбърква добре. Взема се една кора, поръсва се с малко олио, прегъва се на две, да се получи като лента. В средата се поставят 2 или 3 с.л. плънка и с гърба се лъжицата се разнася. Двата края се подгъват по 1-2 см и от долния край се навива като руло.

Нареждат се в тава върху хартия. Остана ми две супени лъжици от плънката само без колбаса, добавих малко олио и с четка се намазват баничките. Поръсваме баничките със сусам и печем в загрята фурна на 200 градуса за 25 минути до златисто.

Чудесни са за закуска!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: