Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пирожки»Пирожки със сирене и сусам

Пирожки със сирене и сусам

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пирожки със сирене и сусам1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • бутертесто - 1 пак.
  • сирене - 200 г Фета (или друго бяло)
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 1 к.ч. настърган
  • сусам - 1 к.ч.
  • масло - 1 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете магданоза от дръжките и го нарежете на ситно. Смесете го с разбитите яйца, наситнения джоджен, настъргания кашкавал и сиренето, което сте натрошили с вилица. Добавете малко сол и черен пипер.

Разстелете готовото бутертесто и то нарежете на ленти с размери 5-6 на 30 сантиметра. Намажете повърхността обилно с масло. В края на всяка лента сипете по 1-2 ч.л. плънка, след което прегънете ръба, така че да се получи триъгълник. Отрежете го от лентата и притиснете краищата.

Повторете действията до изчерпване на продуктите. Готовите пирожки наредете в предварително намазнена тавичка. Наръсете ги със сусам и ги напръскайте леко с вода.

Сложете ги в предварително загрята умерена фурна и печете за около 15-20 минути.

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка: