Начин на приготвяне
Почистете магданоза от дръжките и го нарежете на ситно. Смесете го с разбитите яйца, наситнения джоджен, настъргания кашкавал и сиренето, което сте натрошили с вилица. Добавете малко сол и черен пипер.
Разстелете готовото бутертесто и то нарежете на ленти с размери 5-6 на 30 сантиметра. Намажете повърхността обилно с масло. В края на всяка лента сипете по 1-2 ч.л. плънка, след което прегънете ръба, така че да се получи триъгълник. Отрежете го от лентата и притиснете краищата.
Повторете действията до изчерпване на продуктите. Готовите пирожки наредете в предварително намазнена тавичка. Наръсете ги със сусам и ги напръскайте леко с вода.
Сложете ги в предварително загрята умерена фурна и печете за около 15-20 минути.