Банички с дърпани кори, сирене и мас

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
3
1407
03/04/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 599
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 400 - 500 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - няколко капки
  • суха мая - 1 к.л.
  • За плънката
  • сирене - 300 - 400 г натрошено
  • мас - 1/2 ч.ч. разтопена
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто, като в купа наливаме хладка вода (1 ч.ч.) и към нея прибавяме сол (1 ч.л.), оцет няколко капки и суха мая (1 к.л.). Разбъркваме и постепенно сипваме пресято брашно. З

Замесваме гладко, нелепнещо тесто. Оформяме на топка и намазваме хубаво с олио. Завиваме с полиетиленово фолио и след 15 минути от тестото правим няколко топки (10-12 бр.).

Намазваме и тях с олио, слагаме на разстояние една от друга, завиваме с найлоново фолио и отново оставяме на стайна температура за 15 минути.

После всяка топка разточваме с точилка до размери на малка чинийка. Намазваме корите за баница с олио и отново завиваме с фолио за 15 минути.

От всяка питка с разтегляне, с намазани с олио ръце, правим тънка кора. Напръскваме с разтопена мас и ръсим натрошено сирене.

Навиваме на руло и подгъваме крайчетата отдолу. Подреждаме баничките в тава върху хартия за печене. Намазваме с мас отгоре всяка баничка и печем в нагрята на 200 градуса фурна до златисто.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар