Начин на приготвяне
Замесваме тесто, като в купа наливаме хладка вода (1 ч.ч.) и към нея прибавяме сол (1 ч.л.), оцет няколко капки и суха мая (1 к.л.). Разбъркваме и постепенно сипваме пресято брашно. З
Замесваме гладко, нелепнещо тесто. Оформяме на топка и намазваме хубаво с олио. Завиваме с полиетиленово фолио и след 15 минути от тестото правим няколко топки (10-12 бр.).
Намазваме и тях с олио, слагаме на разстояние една от друга, завиваме с найлоново фолио и отново оставяме на стайна температура за 15 минути.
После всяка топка разточваме с точилка до размери на малка чинийка. Намазваме корите за баница с олио и отново завиваме с фолио за 15 минути.
От всяка питка с разтегляне, с намазани с олио ръце, правим тънка кора. Напръскваме с разтопена мас и ръсим натрошено сирене.
Навиваме на руло и подгъваме крайчетата отдолу. Подреждаме баничките в правоъгълна тава върху хартия за печене.
Намазваме с мас отгоре всяка баничка и печем в нагрята на 200 градуса фурна до златисто.