Ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с дърпани кори, сирене и мас

Банички с дърпани кори, сирене и мас

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Банички с дърпани кори, сирене и мас
Снимка: Илияна Димова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Човек трудно ще предпочете овесените ядки пред тези банички за закуска"

Необходими продукти

  • За тестото
  • брашно - 400 - 500 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - няколко капки
  • суха мая - 1 к.л.
  • За плънката
  • сирене - 300 - 400 г натрошено
  • мас - 1/2 ч.ч. разтопена
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто, като в купа наливаме хладка вода (1 ч.ч.) и към нея прибавяме сол (1 ч.л.), оцет няколко капки и суха мая (1 к.л.). Разбъркваме и постепенно сипваме пресято брашно. З

Замесваме гладко, нелепнещо тесто. Оформяме на топка и намазваме хубаво с олио. Завиваме с полиетиленово фолио и след 15 минути от тестото правим няколко топки (10-12 бр.).

Намазваме и тях с олио, слагаме на разстояние една от друга, завиваме с найлоново фолио и отново оставяме на стайна температура за 15 минути.

После всяка топка разточваме с точилка до размери на малка чинийка. Намазваме корите за баница с олио и отново завиваме с фолио за 15 минути.

От всяка питка с разтегляне, с намазани с олио ръце, правим тънка кора. Напръскваме с разтопена мас и ръсим натрошено сирене.

Навиваме на руло и подгъваме крайчетата отдолу. Подреждаме баничките в правоъгълна тава върху хартия за печене.

Намазваме с мас отгоре всяка баничка и печем в нагрята на 200 градуса фурна до златисто.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: