Ezine.bg»Рецепти»Паста»Паста със сос Болонезе

Паста със сос Болонезе

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2941k4k1k2
Паста със сос Болонезе1 / 2
02/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Винаги даваме път на класиката - в този случай на тази класическа Паста със сос Болонезе"

Необходими Продукти

  • зехтин - 4 с.л.
  • кайма - 500 г смес
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 2 стръкчета
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • домати - 1 буркан обелени
  • мащерка - на вкус
  • розмарин - на вкус
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • за сервиране
  • спагети - 1 пакет сварени
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нагрейте зехтина на умерен огън и добавете раздробената кайма, късайте с лъжица на малки парчета. Добавете ситно нарязаните лук и целина, настъргания морков и чесън, пържите до омекването им.

Прибавете доматеното пюре и разбъркайте за 2-3 минути и добавете виното, оставете да ври до изпаряване на течността.

Прибавете доматите и оставете да къкри за 30 минути, при затворен капак. Към края на варенето добавете подправките, захарта и посолете на вкус.

Отделно, сварете спагетите в леко подсолена вода, прецедете и налейте малко зехтин. Разпределете ги в чинии, отгоре прибавете един черпак от сос Болонезе, а върху него настържете кашкавал.

Сервирайте готовите спагети Болонезе, докато са още топли.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: