Паста със сос Болонезе

02/04/2019
Мария Симова
отМария СимоваЕнтусиаст74102613
"Винаги даваме път на класиката - в този случай на тази класическа Паста със сос Болонезе "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо330
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нагрейте зехтина на умерен огън и добавете раздробената кайма, късайте с лъжица на малки парчета. Добавете ситно нарязаните лук и целина, настъргания морков и чесън, пържите до омекването им.

Прибавете доматеното пюре и разбъркайте за 2-3 минути и добавете виното, оставете да ври до изпаряване на течността.

Прибавете доматите и оставете да къкри за 30 минути, при затворен капак. Към края на варенето добавете подправките, захарта и посолете на вкус.

Отделно, сварете спагетите в леко подсолена вода, прецедете и налейте малко зехтин. Разпределете ги в чинии, отгоре прибавете един черпак от сос Болонезе, а върху него настържете кашкавал.

Сервирайте готовите спагети Болонезе, докато са още топли.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар