Паста със сос Болонезе

Мария СимоваМария СимоваНовак74106514
02/04/2019
"Винаги даваме път на класиката - в този случай на тази класическа Паста със сос Болонезе "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо495
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нагрейте зехтина на умерен огън и добавете раздробената кайма, късайте с лъжица на малки парчета. Добавете ситно нарязаните лук и целина, настъргания морков и чесън, пържите до омекването им.

Прибавете доматеното пюре и разбъркайте за 2-3 минути и добавете виното, оставете да ври до изпаряване на течността.

Прибавете доматите и оставете да къкри за 30 минути, при затворен капак. Към края на варенето добавете подправките, захарта и посолете на вкус.

Отделно, сварете спагетите в леко подсолена вода, прецедете и налейте малко зехтин. Разпределете ги в чинии, отгоре прибавете един черпак от сос Болонезе, а върху него настържете кашкавал.

Сервирайте готовите спагети Болонезе, докато са още топли.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар