Яхния от картофи и кайма (Тупарлак яхния)

01/04/2019
"Усещате аромата на тази яхния и си давате сметка, че в никакъв случай няма да изядете само една порция"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 088
  • Преглеждания за месеца3918
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олиото задушете половината от ситно нарязания лук, настърганото морковче и солта и след като омекнат, поръсете с 1 с.л. брашно и пържете, докато то порозовее.

Свалете от огъня и прибавете червения пипер, върнете отново на котлона и долейте вода до желаната гъстота, като не забравяте, че яхнията тепърва ще ври.

Омесете каймата с ориза, останалия ситно нарязан лук, черния пипер и чубрицата, разделете сместа на 4 големи топки, оваляйте ги в останалото брашно и ги пуснете във врящия сос.

Когато ориза в топките е полусварен, пуснете обелените и измити картофи, добавете доматите и оставете да ври.

И когато картофите станат готови, опитайте и ако е необходимо, посолете, сложете ситно нарязаните магданоз и целина и след 5 мин. дръпнете готовата яхния от котлона.

Поднесете яхнията с туршия или зелена салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар