Свинско месо с картофи и сметанов сос в гърне

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
186
901
3k
194
2
01/04/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 057
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1.5 г
  • картофи - 2 кг
  • лук - 1 глава голяма
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • розмарин - на вкус
  • за соса
  • заквасена сметана - 200 г
  • топено сирене - 100 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте е нарежете месото на малки парчета. Обелете и нарежете картофите на кубчета, с големината на нарязаното месо. Обелете и нарежете лука полумесеци.

Смесете всички съставки в намазан с малко олио гювеч, посолете и поръсете черен пипер и розмарин на вкус. Отделно смесете сметаната със счуканите скилидки чесън и настърганото топено сирене, разбъркайте до еднородна смес.

Ако сосът ви е гъст, разредете с няколко лъжици прясно мляко. Залейте смесените продукти в гювеча със получения сос.

Затворете капака на гювеча, и го поставете в студена фурна и я включете на 200 градуса. Печете за около 90 минути, след завиране на ястието в гювеча.

Суровото свинско месо, се пече в гювеча за повече 1 час. Но имайте предвид, че колкото по-големи са нарязани парчетата месо, толкова повече време ще ви отнеме печенето.

Ако месото е подложено предварително на топлинна обработка, то печенето е по-кратко, около 30-40 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар