Начин на приготвяне
Измийте е нарежете месото на малки парчета. Обелете и нарежете картофите на кубчета, с големината на нарязаното месо. Обелете и нарежете лука полумесеци.
Смесете всички съставки в намазан с малко олио гювеч, посолете и поръсете черен пипер и розмарин на вкус. Отделно смесете сметаната със счуканите скилидки чесън и настърганото топено сирене, разбъркайте до еднородна смес.
Ако сосът ви е гъст, разредете с няколко лъжици прясно мляко. Залейте смесените продукти в гювеча със получения сос.
Затворете капака на гювеча, и го поставете в студена фурна и я включете на 200 градуса. Печете за около 90 минути, след завиране на ястието в гювеча.
Суровото свинско месо, се пече в гювеча за повече 1 час. Но имайте предвид, че колкото по-големи са нарязани парчетата месо, толкова повече време ще ви отнеме печенето.
Ако месото е подложено предварително на топлинна обработка, то печенето е по-кратко, около 30-40 минути.