Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата с вилица. Содата се гаси в киселото мляко и като шупне, се добавя в яйцата. Налива се газираната вода, прибавяме натрошено сирене и всичко се разбърква на рядка смес.
Почистен спанак се бланшира за 2 минути, отцежда се и нарязваме на ситно. Взема се една кора, поръсваме с олио, отгоре сложете втора кора, олио и с лъжица се разпределя яйчената смес по цялата кора - 3-4 с.л. стигат.
Поръсва се тук-там спанак върху кората и по дългата страна се навива руло, а то на охлюв.
Нареждат се баничките в тава.
Остава малко смес, към нея се добавя и разбърква жълтъкът с малко олио.
С четка се намазва всяка баничка със спанак.
Печем в загрята фурна 180°C до готовност.