Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват в купа, добавя се кисело мляко с разбита в него сода за хляб. Следва олио, грис и брашно. Разбърква се добре сместа.
Сиренето се натрошава в чиния. Взема се една кора и се намазва от яйчената смес с 3-4 с.л. по цялата кора.
Поръсва се с натрошено сирене и от тясната страна се навива на стегнато руло, което се навива на охлюв.
Така се оформят и останалите кори, нареждат се в намазана с олио тавичка. Преценете да остане малко от яйчената смес, добавяте в нея още малко олио, разбърквате и намазвате отгоре баничките.
В средата на всяка се поставя малко парче масло. Пече се в загрята фурна 180°C около 25-30 минути - зависи от печката.
Трябва да се получи отгоре хубав златист цвят.
Изважда се и поднасяме топли за закуска.