Ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Сиропирани вити банички с тиква

Сиропирани вити банички с тиква

Сиропирани вити банички с тиква
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Аромат на есен и печена тиква Опитайте тези страхотни вити банички"

Необходими продукти

  • кори за баница - ½ пакет (250 г)
  • тиква - 500 грама (кестенка)
  • кафява захар - 150 грама
  • мед - 3 с.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч. счукани
  • карамфил - 3 - 4 бр.
  • джинджифил
  • канела
  • за сиропа
  • захар - ½ ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете тиквата. Прехвърлете я в тава за печене, сипете чаша вода и поръсете със захар.

Изпечете тиквата в умерено загрята фурна до готовност.

Намачкайте я още топла и оставете да се охлади. Прибавете към нея карамфила, канелата, меда, захарта и джинджифила. Счукайте орехите и ги прибавете към сместа, разбъркайте.

Върху всяка кора сложете от плънката. Навийте на руло, след което завийте на розичка.

Сложете хартия за печене в тава и наредете баничките. Изпечете ги до готовност.

Прибавете захарния сироп от захарта и водата.

Охладете тиквеничетата и ги залейте с топъл сироп.

Оставете да се напоят хубаво.

Сиропираните вити банички с тиква са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: