Домашна наденица от прясно свинско

17/09/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо321
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 бр. осмянка
  • глава - 1/4 от месото и сланината
  • свински черва - 3 от дебелите
  • чесън - 2 - 3 глави
  • чубрица - 2 с.л.
  • лют червен пипер - 1 с.л. или няколко изпечени и натрошени лютиви чушлета
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на едро осмянката и месото и сланината от главата и ги разбъркайте със солта, чубрицата, лютивия червен пипер и счукания чесън.

Напълнете подготвените свински черва с получената смес и ги варете около час, като по време на варенето набодете на няколко места с по-дебела игла, за да не се спукат.

След като са готови, ги наредете в тава и отгоре им сложете тежест, за да се доизцедят.

Съхранявайте деликатеса на студено или в хладилника и го консумирайте студен.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар