Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Капама»Капама със свинско и наденица

Капама със свинско и наденица

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Капама със свинско и наденица
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
260 мин.
Порции
6
"Тежка софра за ценители. Наздраве на всички!"

Необходими продукти

  • сланина - 100 г
  • кисело зеле - 1 зелка
  • ориз - 1.ч.ч
  • пилешко месо - 2 бутчета
  • свинско месо - 400 г
  • телешко месо - 400 г
  • наденица - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • за сармите
  • кайма - 250 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • кисело зеле - 1/2 зелка
  • доматен сок - 1 шише
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - на вкус
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме първо с нарязването на сланина.

На дъното на гювеча слагаме парчетата сланина така, че да покрият дъното.

Върху нея поставяме зелето, след това поръсваме с ориз и отгоре слагаме по малко от всички видове меса.

Върху месото поръсваме с червен пипер, слагаме няколко дафинови листа и няколко зърна черен пипер.

Приготвяме зелеви сарми, като в тигана запържваме лука с морковите и когато са готови, прибавяме и кайма.

Запържваме добре, прибавяме и ориз, както и подправките, и малко вода.

Оставяме така, докато водата се изпари.

Приготвяме си листата от зелето и започваме да навиваме сарми.

След като ги приготвим, ги подреждаме върху месото за капама.

Най-отгоре поставяме и наденица, която сме нарязали на две.

Изсипваме 1 ч.ч. червено вино и затваряме капака.

Поставяме в печката и печем на 180-190 градуса за около 3 часа тази капама със свинско и наденица.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: