Начин на приготвяне
Започваме първо с нарязването на сланина.
На дъното на гювеча слагаме парчетата сланина така, че да покрият дъното.
Върху нея поставяме зелето, след това поръсваме с ориз и отгоре слагаме по малко от всички видове меса.
Върху месото поръсваме с червен пипер, слагаме няколко дафинови листа и няколко зърна черен пипер.
Приготвяме зелеви сарми, като в тигана запържваме лука с морковите и когато са готови, прибавяме и кайма.
Запържваме добре, прибавяме и ориз, както и подправките, и малко вода.
Оставяме така, докато водата се изпари.
Приготвяме си листата от зелето и започваме да навиваме сарми.
След като ги приготвим, ги подреждаме върху месото за капама.
Най-отгоре поставяме и наденица, която сме нарязали на две.
Изсипваме 1 ч.ч. червено вино и затваряме капака.
Поставяме в печката и печем на 180-190 градуса за около 3 часа тази капама със свинско и наденица.