Свинско печено с бира

ЖанаЖанаНовак
01/03/2010
"Хубавите работа стават бавно, вкусните пържоли с бира също. Но и в двата случая чакането си заслужава "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 315
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - рибица 1 кг.
  • мащерка - суха 1 ч. л.
  • риган - сух 1 ч. л.
  • лук - 50 гр.
  • чесън - 10 гр.
  • олио - 2 с. л.
  • бира - тъмна 250 мл.
  • захар - 1 ч. л.
  • черен пипер - 1 гр.
  • сол - 10 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства от мазинини и се оформя. Смесват се солта и стритите мащерка и риган. Подправките се втриват в месото.

Месото се запържва от всички страни в нагорещенето олио. Поставя се в тавичка, а в тигана се задушава ситно нарязаният лук и скилидките чесън.

След като се задушат, се добавят бирата и захарта. Сместа се кипва и се изсипва върху поставеното в тавичката месо.

Месото се пече в умерена фурна (на 170 градуса) около 90 минути.

Нарязва се на филии, по 2-3 бр. за порция.

Ястието се сервира топло, с гарнитура от варени или задушени зленчуци и се полива със соса.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар