Празничен десерт с печени ябълки и крем

17/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки - 6 - 8 бр. еднакви по големина
  • орехи - 5 - 6 бр., счукани
  • захар - на вкус
  • канела - на вкус
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч. кристална
  • вода - 1 ч.ч.
  • За крема
  • белтъци - 2 бр.
  • захар - 4 с.л. кристална
  • мармалад - 2 с.л.
  • есенция - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте необелените ябълки, издълбайте вътрешността им и ги напълнете със смес от счуканите орехи, захарта и канелата и ги наредете в тавичка.

Сварете умерено гъст сироп от захарта и водата, залейте с него напълнените ябълки и ги запечете в умерена фурна, като внимавате да не се напукат.

Разбийте белтъците със захарта на гъст сняг, смесете ги внимателно с предварително разбития мармалад и ароматизирайте крема с есенция по ваш вкус.

В стъклени десертни чинийки сложете по една ябълка, наоколо сипете от сиропа, а отгоре шприцовайте от крема.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар