ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Лапад с крем Бешамел

Лапад с крем Бешамел

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2711k3k5552
Лапад с крем Бешамел
Снимка: Мария Симова
29/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте нарежете и попарете лапада с вряща вода за няколко минути, прецедете добре.

В купа разбийте яйцето и добавяйте на тънка струя прясното мляко.

Отделно разтопете и загрейте маслото, заедно с нарязаната скилидка чесън и запържете. Добавете брашното и пържете до лек златист цвят на брашното.

Прибавете прецедения лапад, разбъркайте и налейте яйчената смес при непрекъснато бъркане на манджата.

Посолете и поръсете с черен пипер на вкус, варете до сгъстяване на гозбата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: