Марината за сьомга с мед

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79623910921
27/03/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо55
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази марината за риба е чудесна комбинация за сьомгова риба, като хубавото в нея е, че се превръща в чудесен сос за обливане на печени котлети.

В стъклена купичка смесваме 1/2 от рибния бульон, меда, оцета от шери, бялото вино и лимонената кора.

Разбъркваме добре, до хомогенност, като постепенно прибавяме накрая и зехтина.

Заливаме рибните котлети, покриваме ги със стреч фолио и поставяме в хладилник за 2 часа.

След като извадим рибата за термичната ѝ обработка, прибавяме маслото, останалата част от рибния бульон, лимонов сок и каперси.

Оставяме сосът да се редуцира при непрекъснато бъркане. Накрая прибавяме нарязания на ситно пресен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар