Ezine.bg»Рецепти»Паста»Запечена паста с гъби и зеленчуци

Запечена паста с гъби и зеленчуци

Запечена паста с гъби и зеленчуци
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • паста - 500 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • гъби - 350 г
  • броколи - 200 г
  • замразени зеленчуци - 1 ч.ч. микс (моркови, грах, царевица)
  • течна сметана - 200 мл
  • моцарела - 150 г настъргана
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява до полуготовност в подсолена вода. Запазва се една чаена чаша от водата, в която се е варила. Пастата се измива се със студена вода и се отцежда.

Гъбите се почистват и нарязват на филийки, слагат се в тиган със зехтин и се запържват.

Към тях се прибавя миксът от останалите зеленчуци. След като омекнат се посоляват и прехвърлят в тенджерата със сварена паста.

Броколите се накъсват на розички, попарват се с вряла вода и потапят веднага в студена.

Изваждат и след като се отцедят също се слагат при пастата. Всичко се разбърква и прехвърля в тавичка.

В купа се смесват сметаната и водата от варенето, след което сместа се излива върху продуктите.

Накрая те се поръсват с настъргана моцарела. Тавата се слага във фурната и макароните се запичат за около 20 минути на 200 градуса.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: