Печени пилешки гърди, пълнени с кашкавал

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
692
2k
5k
365
4
21/03/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо899
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 100 - 150 г
  • кашкавал - 3 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер - за поръсване
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме пилешките гърди, като ги разрязваме наполовина. Осоляваме и подправяме с черен пипер и сол.

Нарязваме на ситно скилидките чесън, а кашкавала нарязваме на дълги пръчици. От едната страна на филето поставяме кашкавала и част от чесъна.

Прегъваме на две и с помощта на клечки за зъби затваряме. Пилешките гърди овалваме от двете страни в брашно, след което се потапяме в разбитото яйце и накрая галета.

Вземаме си тавичка, която омазняваме и поставяме готовите пълнени пилешки гърди. Поставяме във фурната и печем до желания загар.

Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
11.99 лв.
Виж ››

Дребните удобства са тези, които превръщат ежедневното готвене в истинско удоволствие, затова не пропускайте да се сдобиете с този практичен комплект кухненска ножица с дъска

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар