Начин на приготвяне
Всички знаем, че пилешките пържоли от бут са по-крехки от гърдите на пилето. С тази рецепта обаче ще ги приготвим още по- изкусително и истински топящи се в устата.
За целта е необходимо да ги мариноваме в смес от зехтина, виното, лимоновия сок, щипка сол и подправките. Между пържолките слагаме резените джинджифил.
Оставяме ги за 1 нощ в хладилник, покрити със стреч фолио.
Взимаме подходящ съд от йенско стъкло с капак и сипваме част от маринатата на дъното. Подреждаме пържолките и заливаме с още от маринатата.
Сол не слагаме повече, за да не ги пресуши, тя може да се добави и при сервиране.
Печем на 200 градуса под капак 15 минути в предварително загрята фурна, след това махаме капака и допичаме до полуизпаряване на течността и хубав загар.
Поднасяме пилешките пържоли от бут задължително топли.
Добър апетит!