Месо със сливи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Месо със сливи1 / 2
10/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 парчета, всяко около 150 гр.
  • сини сливи - 500 гр.
  • лук - 2 глави
  • маргарин - 2 с.л.
  • захар - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбира се крехко и без кости месо, което се измива и се изсушава. Сливите се разполовяват.

Месото се изпържва от двете страни в мазнината, изважда се и се оставя на топло.

След него се изпържва нарязаният лук, а после се прибавят сливите и захарта. Задушават се, като сливите се обръщат за около 3-5 минути от всяка страна.

С тях се гарнира изпърженото месо и всичко се поръсва с черен пипер.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: