Печен шаран на шайби на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
671
2k
5k
360
3
16/03/2019
"Някой ще каже, че е грехота шаранът да се пече, а не да се пържи, но този е толкова вкусен и хрупкав, че бързо ще промените мнението си"
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 188
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът почистваме добре, като отстраняваме люспите и измиваме с вода.

Нарязваме на котлети и поставяме в съд.

Естрагонът смесваме с брашно, солта и черния пипер.

Рибените шайби овалваме в ароматната смес и изтупваме добре.

Изстискваме сока на лимона и го изсипваме върху рибата.

Завиваме с фолио, което предварително сме омазнили, и оставяме да се пече за около 30-35 минути.

След това премахваме фолиото и печем шарана още 15 минути.

Кръгла емайлирана тава декор рустика ф36
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла емайлирана тава декор рустика ф36
24.99 лв.
22.99 лв.
Виж ››

Практична кръгла емайлирана тава, която намира широко приложение във всяка кухня, защото в нея се приготвят вкусни ястия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар