Печен шаран на шайби на фурна

16/03/2019
"Някой ще каже, че е грехота шаранът да се пече, а не да се пържи, но този е толкова вкусен и хрупкав, че бързо ще промените мнението си"
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 018
  • Преглеждания за месеца179
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът почистваме добре, като отстраняваме люспите и измиваме с вода.

Нарязваме на котлети и поставяме в съд.

Естрагонът смесваме с брашно, солта и черния пипер.

Рибените шайби овалваме в ароматната смес и изтупваме добре.

Изстискваме сока на лимона и го изсипваме върху рибата.

Завиваме с фолио, което предварително сме омазнили, и оставяме да се пече за около 30-35 минути.

След това премахваме фолиото и печем шарана още 15 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар