Начин на приготвяне
Посолете морския дявол и го натрийте добре с наситнения магданоз. Поръсете с лимоновия сок и оставете да се маринова в хладилник за половин час.
Загрейте зехтина в дълбок тиган на слаб огън и запържете останалия магданоз и чесъна. Прибавете брашното и бъркайте в продължение на 2 минути.
Сипете виното и бульона в тигана и когато сосът започне да се сгъстява, прибавете почистените миди. Посолете леко и гответе до отварянето на мидените черупки. Веднага махнете от котлона.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Запечатайте рибата на силен котлон в малко сгорещен зехтин до златист загар. Прехвърлете я в тава за печене и сложете във фурната за около 12-15 минути.
Извадете печената риба и я сложете в мидения сос. Сервирайте веднага.
Запеченият морски дявол със сос е много вкусен, опитайте!