Свинско варено с кисело зеле в буркани

16/03/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо875
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 2 зелки
  • свинско месо - 2 кг
  • мас - 1 к.ч. свинска
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 листа
  • бахар - 3 зърна
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселата зелка нарязваме на ситно. Измиваме си месото и него нарязваме на парчета.

В голяма тенджера изсипваме нарязаното кисело зеле, нарязаното свинско месо, слагаме маста както и всички подправки и разбъркваме добре.

Наливаме вода, докато покрие зелето, и слагаме тенджерата на котлона, за да ври.

Киселото зеле със свинско трябва да ври, докато самото месо се свари, както и зелето.

От време на време поглеждаме за водата да не изври, за да не загори ястието.

Ако изври, преди да е готово ястието, добавяме още малко вода.

Когато е готово, премахваме и започваме да пълним в бурканите.

Така готовото свинско с буркани затваряме с капачките.

Тъй като излизат около 6 буркана си вземам една по-дълбока тава и поставям самите буркани с капачката надолу.

Сипвам вода, колкото да закрие капачката и малко от буркана и поставям на котлона.

След като заври, държа така 5 минути и премахвам.

Оставям бурканите във водата, докато самата вода изстине, и тогава премахвам.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар