Панирани лучени кръгчета със сусам

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
482
548
42
12/03/2019
"Представяме ви победителя в категорията Най-вкусното мезе, което не може да спрете да хапвате "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо452
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука (1-2 бр.), белим и нарязваме на колелца. Внимателно отделяме люспите на кръгчета. Измиваме с вода и без да подсушаваме, посоляваме всяко кръгче и веднага овалваме хубаво в царевично брашно.

(Някои от лучените люспички, може да направим и на парти пръчици). После всяко оваляно в царевично брашно лучено кръгче, панираме в разбити с щипка сол яйца и овалваме хубаво в смесени царевичен корнфлейкс, галета и сусам.

Ако има още разбити яйца и суха панировачна смес, може да повторим панирането и да направим лучените кръгчета с двойна панировка, като отново топваме в яйца и овалваме в корнфлейкс , галета и сусам.

Така приготвените лучени кръгчета, изпържваме от всички страни, в нагрято олио да станат златисти и хрупкави. Сервираме с парченце лимон като бирено мезе.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар