Панирани лучени кръгчета със сусам

12/03/2019
Илияна Димова
отИлияна ДимоваНовак77609
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции1
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука (1-2 бр.), белим и нарязваме на колелца. Внимателно отделяме люспите на кръгчета. Измиваме с вода и без да подсушаваме, посоляваме всяко кръгче и веднага овалваме хубаво в царевично брашно.

(Някои от лучените люспички, може да направим и на парти пръчици). После всяко оваляно в царевично брашно лучено кръгче, панираме в разбити с щипка сол яйца и овалваме хубаво в смесени царевичен корнфлейкс, галета и сусам.

Ако има още разбити яйца и суха панировачна смес, може да повторим панирането и да направим лучените кръгчета с двойна панировка, като отново топваме в яйца и овалваме в корнфлейкс , галета и сусам.

Така приготвените лучени кръгчета, изпържваме от всички страни, в нагрято олио да станат златисти и хрупкави. Сервираме с парченце лимон като бирено мезе.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар