Панирани лучени кръгчета със сусам

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
145
501
551
53
12/03/2019
"Представяме ви победителя в категорията Най-вкусното мезе, което не може да спрете да хапвате "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо496
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука (1-2 бр.), белим и нарязваме на колелца. Внимателно отделяме люспите на кръгчета. Измиваме с вода и без да подсушаваме, посоляваме всяко кръгче и веднага овалваме хубаво в царевично брашно.

(Някои от лучените люспички, може да направим и на парти пръчици). После всяко оваляно в царевично брашно лучено кръгче, панираме в разбити с щипка сол яйца и овалваме хубаво в смесени царевичен корнфлейкс, галета и сусам.

Ако има още разбити яйца и суха панировачна смес, може да повторим панирането и да направим лучените кръгчета с двойна панировка, като отново топваме в яйца и овалваме в корнфлейкс , галета и сусам.

Така приготвените лучени кръгчета, изпържваме от всички страни, в нагрято олио да станат златисти и хрупкави. Сервираме с парченце лимон като бирено мезе.

Двойна иноксова купичка за ядки 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна иноксова купичка за ядки 26см
23.50 лв.
18.09 лв.
Виж ››

Стилна купичка за ядки с две отделения - страхотен избор за всяка специална вечер с приятели и близки

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар