Начин на приготвяне
Сипете в голяма купа 100 грама от брашното и солта. Добавете предварително разбитите с бирата жълтъци и сипете лъжица олио. Разбъркайте до получаването на гладка каша. Покрийте и приберете купата в хладилник за около час.
След това разбийте белтъците до получаване на твърд сняг. Внимателно ги прибавете към кашата, като бъркате само в едната посока.
Нарежете лука на кръгчета и ги потопете в прясното мляко. Оваляйте ги в останалите 20 грама брашно, което сте смесили с галетата. След това ги пускайте в бирената панировка.
Сгорещете достатъчно количество олио в тиган. Изпържете лучените кръгчета и ги отцедете върху кухненска хартия.
Поднесете биреното мезе топло.
Лесните и вкусни лучени кръгчета са готови.