Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Бирени мезета»Панирани лучени кръгчета със сусам

Панирани лучени кръгчета със сусам

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Панирани лучени кръгчета със сусам
Снимка: Илияна Димова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Представяме ви победителя в категорията Най-вкусното мезе, което не може да спрете да хапвате"

Необходими продукти

  • лук - 1 - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно царевично - 3 - 4 с.л.
  • корнфлейкс - 2 с.л. царевичен натрошен
  • галета - 3 с.л.
  • сусам - 2 с.л.
  • сол
  • олио - за пържен
  • лимони - парченца за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука (1-2 бр.), белим и нарязваме на колелца. Внимателно отделяме люспите на кръгчета. Измиваме с вода и без да подсушаваме, посоляваме всяко кръгче и веднага овалваме хубаво в царевично брашно.

(Някои от лучените люспички, може да направим и на парти пръчици). После всяко оваляно в царевично брашно лучено кръгче, панираме в разбити с щипка сол яйца и овалваме хубаво в смесени царевичен корнфлейкс, галета и сусам.

Ако има още разбити яйца и суха панировачна смес, може да повторим панирането и да направим лучените кръгчета с двойна панировка, като отново топваме в яйца и овалваме в корнфлейкс , галета и сусам.

Така приготвените лучени кръгчета, изпържваме от всички страни, в нагрято олио да станат златисти и хрупкави. Сервираме с парченце лимон като бирено мезе.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: