Начин на приготвяне
Почистваме лука (1-2 бр.), белим и нарязваме на колелца. Внимателно отделяме люспите на кръгчета. Измиваме с вода и без да подсушаваме, посоляваме всяко кръгче и веднага овалваме хубаво в царевично брашно.
(Някои от лучените люспички, може да направим и на парти пръчици). После всяко оваляно в царевично брашно лучено кръгче, панираме в разбити с щипка сол яйца и овалваме хубаво в смесени царевичен корнфлейкс, галета и сусам.
Ако има още разбити яйца и суха панировачна смес, може да повторим панирането и да направим лучените кръгчета с двойна панировка, като отново топваме в яйца и овалваме в корнфлейкс , галета и сусам.
Така приготвените лучени кръгчета, изпържваме от всички страни, в нагрято олио да станат златисти и хрупкави. Сервираме с парченце лимон като бирено мезе.