Домашна извара от козе мляко

12/03/2019
"Уникално вкусна извара ще приготвите, ако имате под ръка прясно козе мляко "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции300
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо845
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • козе мляко - 1.5 мл
  • лимонена киселина - 1 пакетче
  • сол - 1 ч.л. пожелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наливаме в тенджера козето мляко, слагаме го на котлона и оставяме да се вари. Когато заври, към него добавяме пакетчето лимонена киселина.

След това слагаме солта по желание, ако искаме нашата домашна извара да е солена, и започваме бавно да разбъркваме.

Малко след това се получава самата извара.

Премахваме тенджерата от котлона, оставяме малко да изстине и внимателно, с решетъчна лъжица получената извара прехвърляме в цедилка.

Ако искаме по-суха и ронлива извара, я оставяме да се отцеди повече време.

По желание не изхвърляйте течността, защото, охладена, е много полезна и разхлаждаща напитка, а можем да я използваме за замесване на хляб, питки и мекички.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар