Бисквитена торта с крем Тирамису

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
08/03/2019
"След първото парче торта може да престанете да броите, защото със сигурност няма да останете само с едно "
Приготвяне45 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 189
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бисквити - 700 г Петит Бьор
  • прясно мляко - 1 ч.ч. подсладено за потапяне
  • крем - 1 пакет 60 г Тирамису
  • прясно мляко - 200 мл студено
  • течна сметана - 100 мл
  • пудра захар - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • шоколадови топчета - дражета
  • пурички - с шоколад
  • шоколадови пръчици - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се крем, като в купа се разбива студено прясно мляко смесено със сметана и прах тирамису.

Разбива се с миксер, добавя се пудра захар, течна сметана и разбиваме за кратко, докато се получи крем.

В правоъгълна тава се сипва 4 с.л. крем на дъното, отгоре се нареждат бисквити, топени за секунди в подсладено прясно мляко.

Покриват се с крем, отново се слагат бисквити и така, докато свършат продуктите за торта. Декорира се с нарязани парчета пурички, шоколадови дражета и поръсваме с шоколадови пръчици.

Оставя се за една нощ в хладилника, нарязва се на квадрати и сервираме. Вкусна и лесна бисквитена торта!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар