ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Крехки пилешки пържоли с ризи-бизи

Крехки пилешки пържоли с ризи-бизи

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
8703k7k1k4
Крехки пилешки пържоли с ризи-бизи
Снимка: Стоянка Русенова
08/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г гърди
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сух босилек - 1 щипка
  • светъл соев сос - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • [за ризи - бизи]
  • ориз - 1 ч.ч.
  • царевица - 1 кутийка сладка
  • грах - 400 г
  • масло - 60 г
  • лук - 1 глава
  • зеленчуков бульон - 2 и 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • за гарнитурата
  • зеле - 1/2 глава
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • оцет - на вкус
  • зехтин - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето изтъняваме, а ако е по-дебело, правим две пържолки. Заливаме обилно със сока от лимона, напръскваме със соев сос, поръсваме с черен пипер и босилек. Поръсваме с няколко капки зехтин.

Готовите пържоли завиваме с фолио и оставяме в хладилника. Загряваме скарата и поставяме пържолите, който държим, докато се отлепят и чак тогава, внимателно обръщаме на другата страна. Печем още 4-6 минути и тогава премахваме.

Подготвяме си ризи-бизи по следния начин: В съд поставяме маслото, изчакваме да се разтопи и задушаваме ситно нарязания лук.

След което прибавяме граха и царевицата, изчакваме да омекне грахът, и тогава прибавяме ориза. Заливаме със зеленчуковия бульон и задушаваме за 15-20 минути.

За гарнитура нарязваме на ивици зелето, а морковите измиваме добре и нарязваме на много тънки кръгчета. Можем да ползваме и белачката за картофи.

Овкусяваме със солта, зехтина и оцета. При поднасянето поставяме в чинията по една пилешка пържола и част от ризи-бизи, и гарнитурата от зеле и моркови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: