Начин на приготвяне
Вземаме си пържолките и си ги овкусяваме, като поръсваме с черния пипер и солта.
Поставяме си тигана на котлона и в него добавяме маслото и олиото.
Оставяме да се загрее и поставяме в тигана обрашнените пържолки.
Пържим от двете страни всяка една от тях и подреждаме в тавичка.
Олиото, което е останало в тигана, премахваме и поставяме червеното вино, като оставяме да се редуцира за около 2-3 минути.
В тавичката, където са свинските пържоли, поставяме отгоре дафиновия лист и скилидките чесън.
Редуцираното вино го прибавяме към пържолите, като покриваме отгоре с фолиото и поставяме във фурната.
Предварително сме си пуснали фурната да се загрява на 150 °C .
Печем пържолите на фурна за 1 час, като след изтичането на времето отстраняваме фолиото и запичаме.
При необходимост печем до готовност крехки пържоли без мариноване.