Рогчета с хайвер (рогчета Мимоза)

ЗорицаЗорицаЕнтусиаст6991741
05/03/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене12 мин.
Общо27 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо363
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бутертесто - 250 г
  • олио - 1 ч.л.
  • жълтъци - 1/2 бр.
  • тиквени семки - 2 с.л., белени сурови
  • за пълнежа
  • хайвер - 6 с.л. маринован
  • олио - 100 мл
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • лук - 1 глава, настърган
  • хляб - 3 филии стар (само средата)
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 скилидка
  • за гарниране
  • червен хайвер - 5 с.л.
  • копър - няколко клонки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хайверът, олиото, сокът от половин лимон, настъргания кромид лук, наситнената скилидка чесън, средите на 3 филии бял стар хляб, предварително накиснати в прясно мляко и след това изцедени, се слагат в подходящ съд и се пасират.

Добавят се черен пипер и сол на вкус и 2 супени лъжици горещо прясно мляко, за да се сгъсти.

Сместа се прибира за поне 1 час в хладилника.

За рогчетата:

Бутертестото се нарязва на тънки ленти по дължина и се навива върху предварително леко намаслени метални фунийки. Нареждат се в тавичка върху хартия за печене, намазват се с четка със сместа от разбития половин жълтък и олио и се поръсват със суровите белени тиквени семки.

Пекат в предварително загрята фурна на средна решетка и включен вентилатор на 180 градуса за около 10 минути или до получаване на апетитен златист загар.

Изчаква се да изстинат рогчетата, за да се отстранят фунийките и са готови за пълнене.

Във всяко рогче се слагат по една - две лъжици от пълнежа и накрая по една чаена лъжичка червен хайвер и стрък свеж копър.

Поднасят се с подходящо за случая питие (бяло вино, шампанско, водка, узо).

Добър апетит и наздраве!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар