Начин на приготвяне
Сипете брашното, сложете маята в кладенчето, направено в него, добавете олиото, захарта, солта и прясното мляко. Замесете тесто. Малко по малко добавете и разтопеното масло. Доомесете масленото тесто и го оставете да втаса.
Трябва да го разделите на 16 равни топки, по около 50-55 г всяка. Разточете ги в крушовидна форма. Сложете върху всяка натрошено сирене и завийте рогчетата.
Наредете ги в тава и оставете за още 30 мин. Намажете ги с белтък и поръсете с ким семена. Изпечете тестените закуски за около 17 мин. на 180 градуса в плоска тава с хартия за печене.
Забележка: Ако използвате миксер за приготвянето на тестото за рогчетата с маслено тесто, включете го на най-ниски обороти.
Източник: Кулинарен блог Кокона