Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тесто»Маслено тесто за тарт и бисквити

Маслено тесто за тарт и бисквити

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Маслено тесто за тарт и бисквити
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Ако искате да приготвите в домашни условия едни хубави бисквитки или плодов тарт, вижте тук как да направите масленото тесто"

Необходими продукти

  • жълтъци - 2 броя
  • брашно - 300 грама (за универсална употреба)
  • прясно мляко - 25 мл (студено)
  • масло - 150 грама (студено)
  • пудра захар - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това маслено тесто е подходящо за направата на тартове, тарталети, кишове или дори маслени бисквитки. Топи се в устата и е много сполучливо.

Може да се приготви по различни начини - както с яйца, така и без, със или без набухвател, вода или мляко. Когато добавяте течност, тя трябва да е малко.

Може да се добави сол или захар, но това зависи от конкретната рецепта.

В дълбока купа пресейте брашното и го смесете с пудрата захар. Добавете в купата нарязаното студено масло и с помощта на пръсти го втрийте до получаване на трохички.

Прибавете жълтъците и малко мляко, след което замесете тестото. Накрая има вид на леко ронливо тесто, но нека това да не ви притеснява.

За да стане още по-хубаво печивото с този вид тесто, трябва да го охладите предварително.

Разточете го на тънко и покрийте желаната форма с него. След това го приберете в хладилник или фризер. В първия случай го охладете за 30 минути, а във втория - за 15 минути.

Печивата, приготвени с маслено тесто, винаги са много фини, поради което термичната обработка в загрята на 180 градуса фурна е не повече от 15 минути.

Масленото тесто за тарт и бисквити е готово.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: