Будайски рогчета

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921329748
Будайски рогчета1 / 2
07/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • маргарин - 250 г
  • мая - 30 г суха
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - на вкус
  • сол - 1 щипка
  • за плънката
  • орехи - 200 г
  • прясно мляко - 50мл
  • захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с подсладеното прясно мляко и я оставете на топло за да шупне. Добавете към млякопо последователно маргарина, а след това и брашното.

Полученото меко тесто разделете на топки малко по-големи от орех.

От всяка топка разточете кора, която нарязвате на квадрати.

Смесете ситно натрошените орехови ядки с подсладеното по ваш вкус мляко и от така приготвената плънка поставете по 1 ч.л. във всеки квадрат.

Завийте тестото във формата на рогчета и печете в предварително загрята на 170 градуса фурна в намаслена тава.

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: