Начин на приготвяне
Хайверът, олиото, сокът от половин лимон, настъргания кромид лук, наситнената скилидка чесън, средите на 3 филии бял стар хляб, предварително накиснати в прясно мляко и след това изцедени, се слагат в подходящ съд и се пасират.
Добавят се черен пипер и сол на вкус и 2 супени лъжици горещо прясно мляко, за да се сгъсти.
Сместа се прибира за поне 1 час в хладилника.
За рогчетата:
Бутертестото се нарязва на тънки ленти по дължина и се навива върху предварително леко намаслени метални фунийки. Нареждат се в тавичка върху хартия за печене, намазват се с четка със сместа от разбития половин жълтък и олио и се поръсват със суровите белени тиквени семки.
Пекат в предварително загрята фурна на средна решетка и включен вентилатор на 180 градуса за около 10 минути или до получаване на апетитен златист загар.
Изчаква се да изстинат рогчетата, за да се отстранят фунийките и са готови за пълнене.
Във всяко рогче се слагат по една - две лъжици от пълнежа и накрая по една чаена лъжичка червен хайвер и стрък свеж копър.
Поднасят се с подходящо за случая питие (бяло вино, шампанско, водка, узо).
Добър апетит и наздраве!