Ezine.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Салата Мимоза с рибена консерва

Салата Мимоза с рибена консерва

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Салата Мимоза с рибена консерва1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • рибена консерва - 200 г с олио
  • картофи - 300 г
  • моркови - 200 г
  • лук - 2 глави
  • кашкавал - 150 г
  • майонеза - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • копър - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите, морковите и яйцата и след като изстинат ги почистваме.

Настъргваме на ситно ренде картофите, морковите, белтъците, жълтъците и кашкавала в отделни купички. В чинията за сервиране сипваме рибената консерва и я намачкваме с вилица, разпределяме по цялото дъно.

Намазваме с малко майонеза, отгоре слагаме белтъците и пак намазваме с майонеза, следват морковите и пак майонеза.

Нарязваме лука на ситно и го заливаме с вряла вода за 5-10 минути и го нареждаме върху морковите. Следват картофите, които леко посоляваме и намазваме с майонеза.

Последователно редим кашкавала, жълтъците и копъра, без да мажем с майонеза. Оставяме в хладилник за 2 часа и сервираме.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: