Начин на приготвяне
Сложете продуктите в хлебопекарната по познатия ред. Първо, всички течни съставки, сухи и отгоре натрошете маята.
Свинската мас я оставете за после. Задайте програма тесто и изчакайте да замеси тестото на топка.
Слагайте по малко от свинската мас, докато меси и се усвои цялата напълно.
Извадете готовото тесто и разделете на 4 равни части. Разточете на правоъгълен лист. Сложете в единия край плънка от разбития леко белтък и натрошеното сирене. Завийте на руло.
Сплескайте леко отгоре и нарежете на 3-4 парчета. Постъпете по същия начин и с останалите парчета.
Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.
Оставете на топло за около половин час. Намажете домашните рогчета с разбития жълтък, олио и прясно мляко.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Извадете, охладете и поднесете вашите рогчета в хлебопекарна.