Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Рогчета»Рогчета в хлебопекарна

Рогчета в хлебопекарна

Рогчета в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
180 мин.
Порции
12

Необходими продукти

  • вода - 100 мл
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • мая - 10 г прясна
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • свинска мас - 150 г
  • брашно - около 500 г
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • сирене - 250 г
  • белтък - 1 бр
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • олио - 1 с.л.
  • жълтък - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете продуктите в хлебопекарната по познатия ред. Първо, всички течни съставки, сухи и отгоре натрошете маята.

Свинската мас я оставете за после. Задайте програма тесто и изчакайте да замеси тестото на топка.

Слагайте по малко от свинската мас, докато меси и се усвои цялата напълно.

Извадете готовото тесто и разделете на 4 равни части. Разточете на правоъгълен лист. Сложете в единия край плънка от разбития леко белтък и натрошеното сирене. Завийте на руло.

Сплескайте леко отгоре и нарежете на 3-4 парчета. Постъпете по същия начин и с останалите парчета.

Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Оставете на топло за около половин час. Намажете домашните рогчета с разбития жълтък, олио и прясно мляко.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Извадете, охладете и поднесете вашите рогчета в хлебопекарна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: