Рогчета моркови за Великден

ЗорицаЗорицаНовак69
05/03/2019
"Защото на Великден всичко е някак по-вкусно, на пропускайте да зарадвате близките си с Рогчета моркови за Великден"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо774
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бутертесто - 1 пакет
  • сок от моркови - 30 мл
  • жълтъци - 1 бр. суров
  • олио - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • за плънката
  • руска салата - 200 г или млечна салата (по избор)
  • копър - 1/2 връзка, свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото се нарязва на ленти по дължина. Навива се върху предварително леко намаслени метални фунийки.

Фунийките се прехвърлят върху тавичка с постлана хартия за печене.

Суровият жълтък, сок от моркови, доматеното пюре и олиото се разбиват с вилица. С помощта на силиконова четка рогчетата се намазват със сместа.

Слагат се в предварително загрята фурна на 180 градуса, на средна решетка и се запичат, докато се зачервят - около десетина минути. Изчаква се рогчетата да поизстинат и металните формички се махат.

Рогчетата се пълнят с млечна салата или руска салата и се украсяват със стръкчета, за да заприличат напълно на морковчета.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар