Варена зелка с кайма

08/03/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо72
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в олиото каймата, ориза, настърганите домати, ситно нарязания магданоз, целината и чубрицата като за сарми или мусака.

Зелката издълбайте откъм кочана, за да може парата да минава през листата, и я сложете да ври във вода с оцет и сол.

Като омекне, я извадете, обърнете я с издълбания отвор надолу, разлистете листата, сложете по лъжица от задушената смес и всяко завийте навътре като зелеви сарми, без да го откъсвате.

Добре е по възможност да навиете всички листа до средата на зелката.

Вържете в тензух така приготвеното кисело зеле и го сварете в бульона.

След като го извадите, разрежете, и полейте с доматен сос.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар