Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Оризова супа»Грузинска супа с говеждо (Харчо)

Грузинска супа с говеждо (Харчо)

Грузинска супа с говеждо (Харчо)1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • говеждо месо - 500 г
  • домати - 3 бр. или 1 с.л. доматено пюре
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • целина - 2 - 3 листа
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте със студена вода нарязаното на парченца месо (по 3-4 за всяка порция), сложете го на силен огън до завиране, след което оберете пяната и намалете котлона.

Добавете ориза, ситно нарязания лук, запържен със смлените домати или доматено пюре, червения пипер и солта и варете 30-40 мин.

Преди да свалите супата от огъня, я подправете със счукания чесън, ситно нарязаните магданоз и листа от целина и оставете да кипне.

Поднесете готовата оризова супа топла.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: